Onze ezels

Nieuws


Rond 1 mei verwachten we het eerste veulen van 2022!
Als alles goed gaat worden dit jaar 6 veulentjes geboren ūüôā

Elk jaar blijft Umberto ons verrassen met prachtige veulens met erg diverse kleuren. We zijn dan ook erg blij met onze kleine lieve dekhengst!
Voor een dekking kan u contact opnemen op het nummer +32477639340 of op valerie@desneppelhoeve.be

 

Te koop


 

VERWACHT

 

01/05/2022    Veulen van Billie en Oscar
28/05/2022    Veulen van Katrien en Oscar
11/07/2022     Veulen van Trudie en Umberto
28/07/2022    Veulen van Ursula en Umberto
29/07/2022     Veulen van Tessa en Umberto
13/10/2022      Veulen van Woepi en Umberto
17/03/2023      Veulen van Misty en Umberto

 

 

Merries


Mc Leod River Summer Mist 79cm

Misty komt uit een Amerikaanse bloedlijn en is een prachtige merrie met een mooie blauw/grijze kleur met duidelijke aftekening.

Gardners Catriona M

Na een beetje een moeilijke start in het leven kwam Katrien terecht bij Christine van de Falcoo Farm. Daar kreeg ze de juiste zorg en bloeide ze helemaal open. Ik kocht haar (drachtig van Valère) en ze vervoegde mijn kleine kudde. Ze is een goede en erg geduldige moeder. Ze doet het fantastisch, ziet er goed uit en heeft hier uitstekend naar haar zin!

Ass Pirin Acres Lady N Black  

Ook Blacky hebben we drachtig gekocht. Ze is een erg aanhankelijk en klein lief ezeltje met pit. Als het etenstijd is jaagt ze iedereen weg die te dicht in de buurt komt!
Blacky is een klein ezeltje, ze meet 76 cm.

 

Trudie Van de Falcoofarm

Een prachtige ezel met een heel lief, stabiel en aanhankelijk karakter, de leider van de kudde.
Ze was als veulen al erg rustig en knuffelig en is dat nog steeds.

Tessa Van de Falcoofarm

Tessa is een tijdje geleden onze kudde komen vervoegen. Ze is een prachtig lichtgrijs merrietje met een discreet, lief en zacht karakter.
Ze is inmiddels dik bevriend met Woepi en Ursula en helemaal verliefd op Umberto.

Ursula Van de Sneppelhoeve

Een volle zus van Trudie. Als veulen zat ze boordevol energie en dacht dat ze alles wel alleen kon. Nu is ze een rustig ezeltje, heel lief en zachtaardig. In juli 2015 is ze bevallen van haar eerste veulen en ze blijkt een hele zorgzame, lieve en rustige moeder te zijn.
Ik had niet anders verwacht…

        Woepi Van de Falcoofarm

Woepi heeft een heel bijzondere kleur en is erg mooi gebouwd. Zwart neusje en grijze vacht, ze is uitgegroeid tot een prachtige merrie!
Ze is een erg zelfverzekerd en ondeugend ezeltje en dikke vrienden met Tessa.

Billie Van de Sneppelhoeve

Billie is een dochter van Misty en Vital Van de Falcoofarm. Ze is een heel mooi gebouwd merrietje met een prachtige fluweelachtige vacht. Daarbij heeft ze een heel lief, zacht en stabiel karakter. Ze mag onze kudde vervoegen en we hopen dat ze ons in de toekomst mooie veulentjes geeft!

Hengst


Umberto Van de Falcoofarm  71cm

Umberto is onze kleine gekeurde dekhengst, geboren in 2012.
Hij heeft bont bloed, komt bovendien uit een erg kleine Amerikaanse bloedlijn, afstammeling van Sky Walker Hauenstein’s.
Hij meet slechts 71 cm en is superlief en aanhankelijk. Wanneer ik zit komt hij op mijn schoot zitten!
Hij is mooi compact gebouwd en heeft inmiddels bewezen dat hij voor prachtige veulens zorgt met een uiterst lief karakter.
Hij is een echte toverbal en zorgt voor grijze, bruine, zwarte, rode en bonte veulens. We zijn echt superblij met hem!

Als u uw merrie door hem wil laten dekken kan je best per mail of telefonisch contact op nemen om de praktische kant verder te bespreken…

 

Verzorging


Ezels zijn kuddedieren, ze moeten ze dus altijd minstens met z’n twee zijn.

Miniatuur ezels zijn oorspronkelijk afkomstig uit Sardini√ę en Sicili√ę waar ze leven in dorre gebieden met schrale begroeiing. Het groene gras in onze weilanden is vaak te (eiwit)rijk waardoor vervetting een probleem kan zijn.

Ezels kunnen  zowel in de zomer als in de winter buiten gehouden worden maar ze hebben altijd een schuilstal nodig. In tegenstelling tot paarden hebben ezels geen waterdichte vacht, bij felle regen worden ze nat tot op de huid. Ze kunnen wel tegen de kou maar hebben een hekel aan regen en wind. In de zomer beschermt de schuilstal hen tegen te felle zon en insecten. Onze ezels gaan elke avond op stal. Dat vinden ze fijn en het is meteen ook een goeie manier om hun grasopname te beperken.

In samenspraak met de veearts moeten ze een paar keer per jaar ontwormd worden. De hoeven worden regelmatig uitgekrabt en om de 8 à 10 weken gekapt door een hoefsmid. Ezelshoeven zijn verschillend van paardenhoeven, niet elke hoefsmid heeft de juiste kennis! Jaarlijks worden ze gevaccineerd, meestal in de herfst. De vacht verhaart in de lente en moet dan liefst dagelijks gekamd worden. Tijdens de winterperiode slechts sporadisch omdat het vet in de vacht hen net beschermt tegen het slechte weer…

 

Karakter


Ezels staan bekend als dom en koppig, maar dat gedrag is altijd het gevolg van een slechte behandeling. Een ezel vraagt om een consequente maar liefdevolle aanpak. Als je ze voldoende aandacht geeft merk je vanzelf dat ze moedig, aanhankelijk en intelligent zijn en over een groot uithoudingsvermogen beschikken. Ze zijn sterk en laten zelden zien dat ze pijn hebben. Zeker iets om in gedachten te houden. Men zegt wel eens dat, wanneer je ziet dat een ezel ziek is, het misschien te laat zal zijn‚Ķ Miniatuurezels zijn iets voor echte liefhebbers die hen kunnen waarderen. Ze zijn niet goedkoop maar als je de tijd neemt om van hen te genieten, zie je hoe uniek ze zijn, zowel in hun karakter als in hun verschijning! Ezels kunnen 30 tot 40 jaar oud worden en het is dus geen lichte beslissing om er eentje ‚Äėin huis‚Äô te nemen. Maar als je er voor gaat, kan je er h√©√©l lang van genieten en heb je trouw gezelschap voor het leven!

Stamboom


Hieronder vindt u de stamboom van onze ezels.