Onze ezels

Nieuws


 

Elk jaar blijft Umberto ons verrassen met prachtige veulens met erg diverse kleuren. We zijn dan ook erg blij met onze kleine lieve dekhengst!
Dit jaar hopen we op een paar dekkingen van Emiel, het hengstje dat we aanhouden als nieuwe dekhengst.
Voor een dekking kan u contact opnemen op het nummer +32477639340 of op valerie@desneppelhoeve.be

Te koop


EMIEL is het eerste veulen van Billie en Francarolis Oscar, geboren op 12/5/2022.
Zijn lief en gevoelig karakter heeft hij van zijn mama geërfd, alsook zijn mooie bijna zwarte vachtje.
Emiel is inmiddels gecastreerd en we zoeken nog naar een goed nieuw stalletje voor hem!

Ook FLOR zoekt nog een nieuw adres. Flor is geboren op 3/7/23 en is een veulen van Trudie en Umberto.
Een mooi donkerbruin hengstje. Hij houdt van knuffelen en heeft een zelfzeker karaktertje.

Bij serieuze interesse gelieve te mailen naar valerie@desneppelhoeve.be

VERWACHT

23/05/2024      Veulen van Billie en Umberto
04/07/2023       Veulen van Katrien en Umberto
11/07/2023      Veulen van Trudie en Umberto

MerriesGardners Catriona M

Na een beetje een moeilijke start in het leven kwam Katrien terecht bij Christine van de Falcoo Farm. Daar kreeg ze de juiste zorg en bloeide ze helemaal open. Ik kocht haar (drachtig van Valère) en ze vervoegde mijn kleine kudde. Ze is een goede en erg geduldige moeder. Ze doet het fantastisch, ziet er goed uit en heeft hier uitstekend naar haar zin!

 

Trudie Van de Falcoofarm

Een prachtige ezel met een heel lief, stabiel en aanhankelijk karakter, de leider van de kudde.
Ze was als veulen al erg rustig en knuffelig en is dat nog steeds.

        Billie Van de Sneppelhoeve

Billie is een dochter van Misty en Vital Van de Falcoofarm. Ze is een heel mooi gebouwd merrietje met een prachtige fluweelachtige vacht. Daarbij heeft ze een heel lief, zacht en stabiel karakter.

      Dora Van de Sneppelhoeve

Dora is een kind van Blacky en Umberto, een heel erg klein en lief moorkop merrietje.
Ze is geboren op 27/11/2021 en blijft voorlopig bij ons wonen.

Hengst


Umberto Van de Falcoofarm

Umberto is onze mooie gekeurde dekhengst, geboren in 2012.
Hij heeft bont bloed, komt bovendien uit een erg kleine Amerikaanse bloedlijn, afstammeling van Sky Walker Hauenstein’s.
Hij meet 76 cm en is superlief en aanhankelijk. Wanneer ik zit komt hij op mijn schoot zitten!
Hij is mooi compact gebouwd en heeft inmiddels bewezen dat hij voor prachtige veulens zorgt met een uiterst lief karakter.
Hij heeft echte toverballen en zorgt voor grijze, bruine, zwarte, rode en bonte veulens.

 

Verzorging


Ezels zijn kuddedieren, ze moeten ze dus altijd minstens met z’n twee zijn.

Miniatuur ezels zijn oorspronkelijk afkomstig uit Sardinië en Sicilië waar ze leven in dorre gebieden met schrale begroeiing. Het groene gras in onze weilanden is vaak te (eiwit)rijk waardoor vervetting een probleem kan zijn.

Ezels kunnen  zowel in de zomer als in de winter buiten gehouden worden maar ze hebben altijd een schuilstal nodig. In tegenstelling tot paarden hebben ezels geen waterdichte vacht, bij felle regen worden ze nat tot op de huid. Ze kunnen wel tegen de kou maar hebben een hekel aan regen en wind. In de zomer beschermt de schuilstal hen tegen te felle zon en insecten. Onze ezels gaan elke avond op stal. Dat vinden ze fijn en het is meteen ook een goeie manier om hun grasopname te beperken.

In samenspraak met de veearts moeten ze een paar keer per jaar ontwormd worden. De hoeven worden regelmatig uitgekrabt en om de 8 à 10 weken gekapt door een hoefsmid. Ezelshoeven zijn verschillend van paardenhoeven, niet elke hoefsmid heeft de juiste kennis! Jaarlijks worden ze gevaccineerd, meestal in de herfst. De vacht verhaart in de lente en moet dan liefst dagelijks gekamd worden. Tijdens de winterperiode slechts sporadisch omdat het vet in de vacht hen net beschermt tegen het slechte weer…

 

Karakter


Ezels staan bekend als dom en koppig, maar dat gedrag is altijd het gevolg van een slechte behandeling. Een ezel vraagt om een consequente maar liefdevolle aanpak. Als je ze voldoende aandacht geeft merk je vanzelf dat ze moedig, aanhankelijk en intelligent zijn en over een groot uithoudingsvermogen beschikken. Ze zijn sterk en laten zelden zien dat ze pijn hebben. Zeker iets om in gedachten te houden. Men zegt wel eens dat, wanneer je ziet dat een ezel ziek is, het misschien te laat zal zijn… Miniatuurezels zijn iets voor echte liefhebbers die hen kunnen waarderen. Ze zijn niet goedkoop maar als je de tijd neemt om van hen te genieten, zie je hoe uniek ze zijn, zowel in hun karakter als in hun verschijning! Ezels kunnen 30 tot 40 jaar oud worden en het is dus geen lichte beslissing om er eentje ‘in huis’ te nemen. Maar als je er voor gaat, kan je er héél lang van genieten en heb je trouw gezelschap voor het leven!

Stamboom


Hieronder vindt u de stamboom van onze ezels.