Onze ezels

Nieuws


Op 24/5/20 zijn de eerste veulens van dit jaar geboren.
Vroeg in de ochtend zag Colette het levenslicht. Colette is een dochter van Misty en Umberto. Ze is een heel mooi compact gebouwd lichtgrijs merrietje met een zelfzeker karakter en een echte knuffelaar. Ze is altijd vrolijk en nergens bang voor.

Laat in de avond was het de beurt aan Trudie. Zij beviel van een hengstje Ceriel. Hij lijkt qua kleur op zijn mama, in een iets lichtere versie en heeft dezelfde lange oren.
Met een zachtaardige papa als Umberto en een lieve mama als Trudie wordt hij vast een heerlijk ventje!

Colette en Ceriel verhuizen volgende lente samen. Ze zijn vanaf de eerste dag samen, zijn de beste vrienden en mogen voor altijd samen blijven.
Dat maakt me blij :-)!

Het volgende veulen was een heel mooi sorrel merrietje, geboren op 14/7, een dochter van Ursula en Umberto.
Een echt meisje met de gepaste prinsessennaam Cissie. Cissie is een open en sociaal merrietje, een makkelijk karaktertje en altijd vrolijk en blij om je te zien!

Na Cissie beviel Blacky van een klein hengstje Charel. Een prachtig moorkop veulentje, energiek en de beste crosser van de hele kudde.
Elke vond  tegen zonsondergang begint hij enthousiast te rennen, zo aanstekelijk dat de rest van de kudde meedoet. Charel is een vrolijk en grappig ezeltje:-)
Dit jaar wordt Blacky gedekt door Trésor, een hengstje van de Falcoofarm, in de hoop dat ik volgend jaar een merrietje van haar kan aanhouden.

Drie dagen later verraste Tessa ons met een merrietje. Net als haar mama een mooie grijze kleur en een volle vacht, lekker fluffy.
Ze is een stevig gebouwd en compact merrietje. Ze is erg speels en houdt heel erg van knuffelen…

Toen was Woepi aan de beurt. Haar bevalling verliep moeizaam, het veulentje lag gedraaid en had zijn kopje onder de pootjes ipv erboven.
Dankzij de snelle hulp van de dierenarts kwam alles goed en werd er een prachtig pikzwart hengstje geboren.
Hij heeft lange oren, veel haar en een grappige froufrou. Voorlopig is hij nog een beetje verlegen, een gevoelig ezeltje. Maar stilaan durft hij al wat verder van zijn mama weg om met de andere veulentjes te gaan rennen en gek te doen.

Als laatste, en een maandje te vroeg beviel Katrien van een heel mooi hengstje. Geen bont deze keer maar een mooi klein rosbruin met streepjes op de pootjes.
Ook deze keer kwam het veulen als een verrassing, hij stond ‘s morgens helemaal af en opgedroogd te drinken in de stal.
Een hele opluchting na de spannende bevalling van Woepi!
Ook Ktrien wordt deze keer door Trésor gedekt, net als Blacky, in de hoop dat ze volgend jaar bevalt van een bont merrietje 🙂

Elk jaar blijft Umberto ons verrassen met prachtige veulens met erg diverse kleuren. We zijn dan ook erg blij met onze kleine lieve dekhengst!
Voor een dekking kan u contact opnemen op het nummer +32477639340 of op valerie@desneppelhoeve.be

 

Te koop


 

VERWACHT

 

03/06/2021    Veulen van Misty en Umberto
27/06/2021     Veulen van Trudie en Umberto
10/08/2021     Veulen van Ursula en Umberto

 

 

Merries


Mc Leod River Summer Mist 79cm

Misty is onze laatste aanwinst. Ze komt uit een Amerikaanse bloedlijn en is een prachtige merrie met een mooie blauw/grijze kleur met duidelijke aftekening.

Gardners Catriona M

Na een beetje een moeilijke start in het leven kwam Katrien terecht bij Christine van de Falcoo Farm. Daar kreeg ze de juiste zorg en bloeide ze helemaal open. Ik kocht haar (drachtig van Valère) en ze vervoegde mijn kleine kudde. Ze is een goede en erg geduldige moeder. Ze doet het fantastisch, ziet er goed uit en heeft hier uitstekend naar haar zin!

Ass Pirin Acres Lady N Black  

Ook Blacky hebben we drachtig gekocht. Ze is een erg aanhankelijk en klein lief ezeltje met pit. Als het etenstijd is jaagt ze iedereen weg die te dicht in de buurt komt!
Blacky is een klein ezeltje, ze meet 76 cm.

 

Trudie Van de Falcoofarm

Dochter van Fanny. Een prachtige ezel met een heel lief, stabiel en aanhankelijk karakter. Ze was als veulen al erg rustig en knuffelig en is dat nog steeds.

Tessa Van de Falcoofarm

Tessa is een tijdje geleden onze kudde komen vervoegen. Ze is een prachtig lichtgrijs merrietje met een discreet, lief en zacht karakter.
Ze is inmiddels dik bevriend met Woepi en helemaal verliefd op Umberto.

Ursula Van de Sneppelhoeve

Nog een dochter van Fanny en volle zus van Trudie. Als veulen zat ze boordevol energie en dacht dat ze alles wel alleen kon. Nu is ze een rustig ezeltje, heel lief en zachtaardig. In juli 2015 is ze bevallen van haar eerste veulen en ze blijkt een hele zorgzame, lieve en rustige moeder te zijn.
Ik had niet anders verwacht…

        Woepi Van de Falcoofarm

Woepi heeft een heel bijzondere kleur en is erg mooi gebouwd. Zwart neusje en grijze vacht, ze is uitgegroeid tot een prachtige merrie!
Ze is een erg zelfverzekerd en ondeugend ezeltje en dikke vrienden met Tessa.

Billie Van de Sneppelhoeve

Billie is een dochter van Misty en Vital Van de Falcoofarm. Ze is een heel mooi gebouwd merrietje met een prachtige fluweelachtige vacht. Daarbij heeft ze een heel lief, zacht en stabiel karakter. Ze mag onze kudde vervoegen en we hopen dat ze ons in de toekomst mooie veulentjes geeft!

Hengst


Umberto Van de Falcoofarm  71cm

Umberto is onze kleine gekeurde dekhengst, geboren in 2012.
Hij heeft bont bloed, komt bovendien uit een erg kleine Amerikaanse bloedlijn, afstammeling van Sky Walker Hauenstein’s.
Hij meet slechts 71 cm en is superlief en aanhankelijk. Wanneer ik zit komt hij op mijn schoot zitten!
Hij is mooi compact gebouwd en heeft inmiddels bewezen dat hij voor prachtige veulens zorgt met een uiterst lief karakter.
Hij is een echte toverbal en zorgt voor grijze, bruine, zwarte, rode en bonte veulens. We zijn echt superblij met hem!

Als u uw merrie door hem wil laten dekken kan je best per mail of telefonisch contact op nemen om de praktische kant verder te bespreken…

 

Verzorging


Ezels zijn kuddedieren, ze moeten ze dus altijd minstens met z’n twee zijn.

Miniatuur ezels zijn oorspronkelijk afkomstig uit Sardinië en Sicilië waar ze leven in dorre gebieden met schrale begroeiing. Het groene gras in onze weilanden is vaak te (eiwit)rijk waardoor vervetting een probleem kan zijn.

Ezels kunnen  zowel in de zomer als in de winter buiten gehouden worden maar ze hebben altijd een schuilstal nodig. In tegenstelling tot paarden hebben ezels geen waterdichte vacht, bij felle regen worden ze nat tot op de huid. Ze kunnen wel tegen de kou maar hebben een hekel aan regen en wind. In de zomer beschermt de schuilstal hen tegen te felle zon en insecten. Onze ezels gaan elke avond op stal. Dat vinden ze fijn en het is meteen ook een goeie manier om hun grasopname te beperken.

In samenspraak met de veearts moeten ze een paar keer per jaar ontwormd worden. De hoeven worden regelmatig uitgekrabt en om de 8 à 10 weken gekapt door een hoefsmid. Ezelshoeven zijn verschillend van paardenhoeven, niet elke hoefsmid heeft de juiste kennis! Jaarlijks worden ze gevaccineerd, meestal in de herfst. De vacht verhaart in de lente en moet dan liefst dagelijks gekamd worden. Tijdens de winterperiode slechts sporadisch omdat het vet in de vacht hen net beschermt tegen het slechte weer…

 

Karakter


Ezels staan bekend als dom en koppig, maar dat gedrag is altijd het gevolg van een slechte behandeling. Een ezel vraagt om een consequente maar lieve aanpak. Als je ze voldoende aandacht geeft merk je vanzelf dat ze moedig, aanhankelijk en intelligent zijn en over een groot uithoudingsvermogen beschikken. Ze zijn sterk en laten zelden zien dat ze pijn hebben. Zeker iets om in gedachten te houden. Men zegt wel eens dat, wanneer je ziet dat een ezel ziek is, het misschien te laat zal zijn… Miniatuurezels zijn iets voor echte liefhebbers die hen kunnen waarderen. Ze zijn niet goedkoop maar als je de tijd neemt om van hen te genieten, zie je hoe uniek ze zijn, zowel in hun karakter als in hun verschijning! Ezels kunnen 30 tot 40 jaar oud worden en het is dus geen lichte beslissing om er eentje ‘in huis’ te nemen. Maar als je er voor gaat, kan je er héél lang van genieten en heb je trouw gezelschap voor het leven!

Stamboom


Hieronder vindt u de stamboom van onze ezels.