Onze ezels

Nieuws


24/07/18 beviel Katrien van een mooi grijs merrietje Amélie.
Amélie werd geboren met een kleine afwijking (dorsale verschuiving zacht verhemelte) waardoor ze zich als klein veulentje regelmatig verslikte.
Inmiddels heeft ze zichzelf een nieuwe sliktechniek aangeleerd, zijn haar spieren sterk geworden en doet ze het super!
Ze is een mooi en pittig ezeltje maar tegelijk een enorme knuffelaar…
Nu ze wat ouder is zien we dat ze het geweldig goed doet.

Op 13/02/2019 is Fanny bevallen van een heel lief, vrolijk en mooi grijs hengstje.
Bert is een klein maar flink ezeltje dat zijn mannetje staat in de kudde! Hij kan rennen als de beste en speelt graag met Amélie…
Half augustus is Bert samen met zijn mama Fanny én Amélie verhuisd naar een nieuwe thuis in Zele.
Het doet me veel plezier dat ze met z’n drietjes kunnen verhuizen!

24/05/19 beviel Trudie van een mooi zwartbruin merrietje met lichte neus en buik, Babette.
Babette is een erg zelfzeker ezeltje. Ze houdt van heel veel aandacht en steelt ieders hart 🙂
Inmiddels is haar veulenhaar deels uitgevallen en is de rest van haar gekke kapsel wat blonder geworden door de zon, maar haar nieuwe vachtje is mooi donkerbruin.
Babette is onlangs verkocht en mag tegen het einde van het jaar verhuizen naar een heerlijk adres in Nederland waar ze het gezelschap krijgt van 4, haar halfzus en nog 3 andere ezeltjes.

Op 30/5/19 was Misty aan de beurt. Billie werd geboren, een prachtig merrietje dat erg op Babette lijkt.
Billie is een dochter van Vital, een nieuwe bloedlijn en dus mag Billie bij ons blijven wonen.
We hopen op mooie veulentjes van haar in de toekomst…

Totaal onverwachts en een maandje te vroeg werd op 25/7 Bianca geboren, een dochter van Katrien en Umberto.
Ze was klein maar kerngezond en vinnig. Ze is heel mooi gebouwd, heeft een prachtige lichtgrijs/roze kleur. Eind januari verhuist ze naar Babette en de 5 andere ezeltjes van haar kudde!
Ze erg een erg lief en vrolijk ezeltje 🙂

Enkele dagen later, op 29/7 zag Bo het daglicht. Dochter van Ursula en een heel mooi blauwgrijs moorkop merrietje.
Bo is een heel flink en makkelijk ezeltje.
Ze verhuist volgend jaar naar De Belevingshoeve De Ezelbrug waar ze kan genieten van alle aandacht van de bewoners…

Dit jaar is een echt meisjesjaar. Op 1/8 bevalt ook Tessa van een merrietje.
Een prachtig grijs merrietje, compact gebouwd, ze lijkt erg op haar mama.
Belle is een rustig, lief en zelfzeker ezeltje. Ze gaat samen met Brownie in Rijkevorsel wonen waar ze in een kleine kudde van 4 kunnen genieten van veel aandacht en knuffels…

Dezelfde dag zag Brownie het daglicht. Weeral een mooi donker merrietje met lichte neus. De bevalling verliep moeizaam en dat had gevolgen.
Brownie had een beetje moeilijk om op gang te komen en voor de zekerheid hebben we haar, samen met mama Woepi naar het Universitair Ziekenhuis in Merelbeke gebracht.
Daar kreeg ze wat extra ondersteuning en een paar dagen later mocht ze al weer naar huis, deze keer boordevol energie!
Brownie is een erg grappig ezeltje. Ze kan rennen als de beste, staat ‘s morgens als eerste aan de poort om naar buiten te kunnen en en heeft grote wollige oren 🙂
Samen met Belle gaat ze leven brengen in de brouwerij in een kleine gezellige kudde in Rijkevorsel.

Elk jaar blijft Umberto ons verrassen met prachtige veulens met erg diverse kleuren. We zijn dan ook erg blij met onze kleine lieve dekhengst!
Voor een dekking kan u contact opnemen op het nummer +32477639340 of op valerie@desneppelhoeve.be

 

Te koop


BABS VAN ‘t NIEF GEEL ZOEKT NOG EEN NIEUWE THUIS!
Een heel mooi en lief merrietje, dochter van Umberto, geboren op 27 juni 2019.
Ze heeft een vrolijk en open karakter en is met haar prachtige rode kleur echt een opvallende verschijning…

VERWACHT

29/05/2020     Veulen van Trudie en Umberto
07/06/2020     Veulen van Misty en Umberto
10/08/2020     Veulen van Tessa en Umberto
10/08/2020     Veulen van Blacky en Umberto
17/08/2020     Veulen van Woepi en Umberto
26/08/2020     Veulen van Ursula en Umberto
06/09/2020     Veulen van Katrien en Umberto

 

Merries


Mc Leod River Summer Mist 79cm

Misty is onze laatste aanwinst. Ze komt uit een Amerikaanse bloedlijn en is een prachtige merrie met een mooie blauw/grijze kleur met duidelijke aftekening.

Gardners Catriona M

Na een beetje een moeilijke start in het leven kwam Katrien terecht bij Christine van de Falcoo Farm. Daar kreeg ze de juiste zorg en bloeide ze helemaal open. Ik kocht haar (drachtig van Valère) en ze vervoegde mijn kleine kudde. Ze is een goede en erg geduldige moeder. Ze doet het fantastisch, ziet er goed uit en heeft hier uitstekend naar haar zin!

Ass Pirin Acres Lady N Black  

Ook Blacky hebben we drachtig gekocht. Ze is een erg aanhankelijk en klein lief ezeltje met pit. Als het etenstijd is jaagt ze iedereen weg die te dicht in de buurt komt!
Blacky is een klein ezeltje, ze meet 76 cm.

 

Trudie Van de Falcoofarm

Dochter van Fanny. Een prachtige ezel met een heel lief, stabiel en aanhankelijk karakter. Ze was als veulen al erg rustig en knuffelig en is dat nog steeds.

Tessa Van de Falcoofarm

Tessa is een tijdje geleden onze kudde komen vervoegen. Ze is een prachtig lichtgrijs merrietje met een discreet, lief en zacht karakter.
Ze is inmiddels dik bevriend met Woepi en helemaal verliefd op Umberto.

Ursula Van de Sneppelhoeve

Nog een dochter van Fanny en volle zus van Trudie. Als veulen zat ze boordevol energie en dacht dat ze alles wel alleen kon. Nu is ze een rustig ezeltje, heel lief en zachtaardig. In juli 2015 is ze bevallen van haar eerste veulen en ze blijkt een hele zorgzame, lieve en rustige moeder te zijn.
Ik had niet anders verwacht…

        Woepi Van de Falcoofarm

Woepi heeft een heel bijzondere kleur en is erg mooi gebouwd. Zwart neusje en grijze vacht, ze is uitgegroeid tot een prachtige merrie!
Ze is een erg zelfverzekerd en ondeugend ezeltje en dikke vrienden met Tessa.

Billie Van de Sneppelhoeve

Billie is een dochter van Misty en Vital Van de Falcoofarm. Ze is een heel mooi gebouwd merrietje met een prachtige fluweelachtige vacht. Daarbij heeft ze een heel lief, zacht en stabiel karakter. Ze mag onze kudde vervoegen en we hopen dat ze ons in de toekomst mooie veulentjes geeft!

Hengst


Umberto Van de Falcoofarm  71cm

Umberto is onze kleine gekeurde dekhengst, geboren in 2012.
Hij heeft bont bloed, komt bovendien uit een erg kleine Amerikaanse bloedlijn, afstammeling van Sky Walker Hauenstein’s.
Hij meet slechts 71 cm en is superlief en aanhankelijk. Wanneer ik zit komt hij op mijn schoot zitten!
Hij is mooi compact gebouwd en heeft inmiddels bewezen dat hij voor prachtige veulens zorgt met een uiterst lief karakter.
Hij is een echte toverbal en zorgt voor grijze, bruine, zwarte, rode en bonte veulens. We zijn echt superblij met hem!

Als u uw merrie door hem wil laten dekken kan je best per mail of telefonisch contact op nemen om de praktische kant verder te bespreken…

 

Verzorging


Ezels zijn kuddedieren, ze moeten ze dus altijd minstens met z’n twee zijn.

Miniatuur ezels zijn oorspronkelijk afkomstig uit Sardinië en Sicilië waar ze leven in dorre gebieden met schrale begroeiing. Het groene gras in onze weilanden is vaak te (eiwit)rijk waardoor vervetting een probleem kan zijn.

Ezels kunnen  zowel in de zomer als in de winter buiten gehouden worden maar ze hebben altijd een schuilstal nodig. In tegenstelling tot paarden hebben ezels geen waterdichte vacht, bij felle regen worden ze nat tot op de huid. Ze kunnen wel tegen de kou maar hebben een hekel aan regen en wind. In de zomer beschermt de schuilstal hen tegen te felle zon en insecten. Onze ezels gaan elke avond op stal. Dat vinden ze fijn en het is meteen ook een goeie manier om hun grasopname te beperken.

In samenspraak met de veearts moeten ze een paar keer per jaar ontwormd worden. De hoeven worden regelmatig uitgekrabt en om de 8 à 10 weken gekapt door een hoefsmid. Ezelshoeven zijn verschillend van paardenhoeven, niet elke hoefsmid heeft de juiste kennis! Jaarlijks worden ze gevaccineerd, meestal in de herfst. De vacht verhaart in de lente en moet dan liefst dagelijks gekamd worden. Tijdens de winterperiode slechts sporadisch omdat het vet in de vacht hen net beschermt tegen het slechte weer…

 

Karakter


Ezels staan bekend als dom en koppig, maar dat gedrag is altijd het gevolg van een slechte behandeling. Een ezel vraagt om een consequente maar lieve aanpak. Als je ze voldoende aandacht geeft merk je vanzelf dat ze moedig, aanhankelijk en intelligent zijn en over een groot uithoudingsvermogen beschikken. Ze zijn sterk en laten zelden zien dat ze pijn hebben. Zeker iets om in gedachten te houden. Men zegt wel eens dat, wanneer je ziet dat een ezel ziek is, het misschien te laat zal zijn… Miniatuurezels zijn iets voor echte liefhebbers die hen kunnen waarderen. Ze zijn niet goedkoop maar als je de tijd neemt om van hen te genieten, zie je hoe uniek ze zijn, zowel in hun karakter als in hun verschijning! Ezels kunnen 30 tot 40 jaar oud worden en het is dus geen lichte beslissing om er eentje ‘in huis’ te nemen. Maar als je er voor gaat, kan je er héél lang van genieten en heb je trouw gezelschap voor het leven!

Stamboom


Hieronder vindt u de stamboom van onze ezels.